Färg/Svartvitt


Nikon D40x - Micro Nikkor 60mm f/ 2.8
Tråkit nu, vet inte om jag har nå läxor, men jag har matte prov på onsdag, grejt! Kommer gå åt röven när man aldrig lyssnar på timmarna och aldrig gör läxorna! Kanske orkar jag bläddra igenom några sidor idag, eller näääää! Läser istället nån bra bok! Va fan blev dethär för matte provs inlägg? HYYYYI

31.1


Finska, matte, hissa och skrinning, inte min favorit dag direkt! Riktigt strax är det bildonst, kommer att fota! Min grej ju! Kommer att bli kul vi ska få framkalla bilder från film, men så långt hinner vi nog inte idag.
JAG VILL ATT DET BLIR SOMMAR !! Såndä intressant information bara. ;)

ööh?


Nikon D40x - Nikkor 12-24mm f/4 - Cokin P. 121S - Cokin P. 121M - Cokin P. 121L
Okej mitt hår har problem just nu ser det helt brunt ut som på webcam bilden tidigare idag, men sen om jag går till vessan är det rött, om jag går till hallen är det brunt - rött och i solljus är det orange, fa fan? Nå nu ska jag titta på Solsidan och kolla färdigt allt för morgon dagen! fuuuuuuuuck vi har skrinning, BLÄ!

GRÄS



Jag och Ebba blev lite galna när vi såg gräs, visst de e pågrund av värme ledningar men ändåå!! Är tröttpå snön kom sommar kom! Kulit med Ebba, har massa bilder men har inte ennu orka börja redigera, jag e trög på dethär med redigering! Nu ska jag fortsätta reta Mia för att hon inte kan skriva hahahaha det blir alltid ahahahaha, ta de int så seriöst! x)

FANFANFAN!!!!!

FAAAAAAAAAN!! När ja kom ur duschen i morse hade den röda färgen i panluggen och i 'kanterna' istället blivit orange!! JAG SER UT SOM EN JÄVLA MOROT!! ELLER EN CLOWN, FAAAAAAAAAAAAAAAN FÖRSVINN SNABBT FULA FÄRG!!
Nu ska jag strax vara me Ebba och kameran, ut och fota alltså! Var redan en gång idag och fota sjävproträtt, visar senare!

Önskar det så ut såhär, webcam:en tog bort det fula färgen!


Every Rose Has It's Thorn

Nikon D40x - Micro Nikkor 60mm f/2.8
Dagen har spenderats hos mommo och moffa med kusinen som skrattar som en ko! ;) Var på revyn som väl nog var helt rolig. Blev riktit trött av bilresan hem så nu ska jag se på nån mysig film, och ha en trvlig lördags kväll. Måste hitta på nånting för morgon dagen, är det nån som kan va? Har fortfarande problem när jag laddar upp bilder på bloggen, kan nån hjälpa mej? Vill ha de så att de inte ser skarpa ut men inte heller oskarpa, hur ska jag göra? :)

Remember me

ÅÅH, hade helt glömt bort hur bra Remember me var! Ifall nån inte har sett den så bara måste ni se den!
Imorgon drar jag till mommo och moffa och träffar där konstigaknäppakusinen Anna!

Fredag!

Nikon D40x - Micro Nikkor 60mm f/2.8
Guud va proffsig man är just när jag ska börja skriva ett inlägg så sträcker jag på mig och bakom mig finns ett skåp och på skåpet finns en vas och vasen den faller, grejt! Nå det är nog det enda minuset för dagen hittils.

Skolan var väl ganska så chill, matte timmen blev lika konstig som dom flesta av 7a:s timmar. Efter skolan mötte jag upp Alma och så for vi till gymmet, kuuuuul! Nu har jag kollat på nyaste avsnittet av The Vampire Diaries och dött lite smått, det är vääärldens bästa TV-serie!
kvällen spenderas med nån go film (tänkte kanske se Remember Me) och sen skulle jag ha lust att fota vatten bilder, få se hur det blir, men nu måste jag damsuga rummet vill inte precis få en glas skärva i foten!

Sol


Nikon D40x - Nikkor 55-200mm f/4-5.6

Nikon D40x - Micro Nikkor 60mm f/2.8
Riktit kul på filmkvällen såg den härliga Knight and Day, lika bra varje gång! Nu borde jag värkligen göra modda läxan och gå i duschen, mitt hår är allt för hemskt! imorgon börjar jag härliga 10.10 och slutar 14.30, gött!

Film


Snart ska jag iväg på filmkväll till skolan, skippade dansen för det. Kände mig riktigt bra idag efter fysikprovet gick riktigt bra! Textilslöjden var riktit kul, det är nog ett av mina favorit ämnen. Efter skolan for jag och Madde till stan för att bränna lite tid medans vi vänta på bussen, och som sagt nu far jag snart till skolan!

Utrustning

Fick en kommentar för några dagar sedan över vad jag har för objektiv så nu kör jag med heela paketet!
Kamerahus: Nikon D40, annvänder egentligen mer Nikon D40x som inte är min men får låna hur mycket jag vill. Ingen skillnad på kamerahusen egentligen råkar nu bara vara så att jag annvänder D40x mera!
Kit objektiv (18-55mm)
Blixt: Speedlight SB-800
Objektiv från vänster: AF-S Nikkor 12-24mm f/4 G ED
AF-S Nikkor 55-200mm f/4-5.6 G ED
AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8 G ED
Filter: Stjärnfilter, bländarfilter, 3 st landskaps filter (Gör himlen mörkare) Stativ+fjärrutlösare+reflexskärm
Har ju nog lite till saker som motljusskydd och 'ställningen' till filtrena, men detdär var det mesta! Okej nu MÅSTE jag läsa lite på fysiken, inte mitt favorit ämne riktigt.. har maaaaaassa bilder som borde redigeras ennu men det får väl bli en annan dag då! Imorgon börjar jag 10 *tummenupp*, men inte lika kul att vi har fysikprov första timmen.
KRAAAAAAM

Bye blondie


Tonade ju håret här är resultatet, inte de bästa bilderna men de får duga! :D Hann inte blogga igår eftersom min dator var upptagen hela kvällen. Idag på husliga ekonomin lagade vi värdens godaste mat; broilersallad och kladdkaka, muuuums! Kommer spendera resten av kvällen med att redigera bilder, öva till fysikprovet och bara vara såhär halft död.

Måndag

Telefon kvalité, Öjberget i lördags, allting var en miljon gånger finare i verkligheten. Annars bara ganska tråkig dag idag har ingenting att skriva om egentligen. Ska krypa i säng snart med nå finska papper och fysik boken. Fysik prov på torsdag, yeey not. Haha, tycker det blir endel tråkiga inlägg här, men alla dagar kan ju inte vara roliga.. Föresten mamma fyller år idag, grattis!

Hej


Tack Mia för ditt vakra textmeddelande, musik i bakgrunden! Sitter här nu med färg i håret, ska tona det en aning mörkare! Hade riktit kul med Mia va liite i sockerfyllon så allt som inte ens va roligt så skratta vi åt. Såg på film ,först Easy A och sen Killers, Easy A blev nu en av mina favorit filmer! Prata till halv fem och vakna nångång 12 (?). Ute och fota idag, härligt väder, bilder kommer! Blev en liten paus där, hamna att tvätta bort färgen! Fick panik när jag sto i WC:n och föna håret såg ut som om de sku vara orange, men nu ser det helt okej ut! See ya!

Dag 6

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Panik fotade bilden för en stund sen kom på att jag inte hade tagit nån bild och Mia kommer om några minuter! Kul va de på öjberget, det var vääääärdes vackraste väder! Jag har aldrig åkt slalom i så fint väder tog en hel del bilder med telefonen som jag visar upp imorgon! kram

Solengårner

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Bilder från förra veckans fredag! Är det nån som vet hur jag får bilderna i bättrte kvalité nar jag laddar upp dom på bloggen? jag förminskar och lägger till skärpa i photoshop men tycker att det endå inte vill bli så bra.
Om ett tag drar jag iväg till öjberget med Emilia och Aurora, ska bli kul! Senare kommer Mia hit övernatten och det blir väl min lördag det!

Dag 5

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Inte världens snyggaste bild, men vi skyller på att det är fredag! Hade världens skönaste dag idag (eller den håller ju fortfarande på). Nå skolan börja klockan 10 med elevhandledning vår lärare kom aldrig så vi hade ingen timme. Matte och elevhandledning blev andra timmen och sista timmen modda med Svamp-Stina! Efter skolan for jag till stan med Mia och efter att ha leta ett tag efter ett ställa att gå till hamna vi tillslut vid McDonals. Prata i nån timme och sen kom jag hem och resten av kvällen ska jag spendera med att stirra på heta Ian Somerhalder och Paul Wesly i Vampire Diaries!

Dag 4

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Nån som inte fattar grejen med 'dag' grejjen? Jag försöker vara kreativ på ett nytt sätt i en bild varje dag denhär veckan, lyckas inte skärskilt bra.. Alltså vi hade värdens bästa bildkonst timme idag! Vår vikarie lät oss göra vad som helst, vi hade musik på hög volym, datorerna var i full gång och allt annat va helt galet, så jävla härligt alltså! Sedan har jag varit på dans och nu sitter jag här och ruttnar. Imorgon börjar jag tio vilket bara är för härligt, nu ska jag hitta på nåt att göra innan jag bara blir en skrynklig hög!

YESSSSS!!!

O fy va glad jag är! Mamma ringde mig just och sa att hon har fått biljettär till idol - konserten i Jakobstad den 13 februari !! Jag har aldrig varit på en så stor konsert och nu ser jag Minnah, Olle, Jay, och alla de andra. Plus poäng för det att jag kommer åka med Anna!

Nån bild ;)

Nu måst jag skynda mig till bussen så att jag inte missar den!

Dag 3


Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
De ja svårt att lägga upp brickorna, faller en faller alla. Mia fick just en lysande idé, hon tycker vi ska sluta med våra oseriösa konvestationer på facebook!
Jag har ingenting att säga egentligen..

Dag 2


Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Dagens bild, det jobbiga var att rita. Är på riktit bra humör just nu, kan bero på att min och Mias facebook konvestation är sådär jätte normal!  Har lyssnat på Avril Lavigne's låt What the hell i säkert två timmar i streck nu kan bara inte tröttna! Jag Har haft en riktigt härlig slapp dag idag om man bortser från skolan. Fortsätter med det nu, hörs!

Dag 1


Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Första dagen, lego, jag har dålig fantasi.. Jag är jäääääätte trött nu men de är inte så konstit. Först skola vi skrinnade från jumppan, sen hem. Ville bara vara hemma hela kvällen men så va de bildkonst. Just när jag kom innanför dörren i bildkonst salen kom jag på att vi inte hade nån bildkonst, proffsit! Alltså har jag bara varit hemma och egentligen inte gjort så mycket.

Is


Nikon D40x - Nikkor 55-200mm f/4
Bilderna är från idag. Det var riktit kul med Emilia, vi va ute vid isen en stund och fota men efter typ 5 sekuner va vi genomblöta, och typ istappar p.g.a slask lagret på isen, kul not. Okej men hann knäppa några bilder och sen fo vi in och chilla. Va lite nolife o typ spela på våra ipod/iphone:ar (fint ord). Men vi skratta o liiiite :DD

Jag fick just en idé, ja tänkt att eftersom min blogg mest består av landskaps bilder så ska jag denhär veckan (alltså den som börjar imorgon) ha lite mer kreativitet i bloggen. Varje dag kommer jag att ladda upp en bild som ska vara lite mer kreativ än en lanskaps bild. Få se hur det kommer gå ;)

Heart

Hej! Jag orka int blogga igår va så trött efter att ha först vari på stan med Mia sen kom Johanna hit och sen så kolla ja på nån film som jag inte minns nånting av nåmer ;). Idag ska jag till Emilia och kameran är med så bilder kommer jag nog att ta! Just-det-ja har ju ennu inte visat bilderna från fredags, det kommer så småningom! :)

Troll (?)

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Är jag konstig om jag tycker att lövet på bilden ser ut som ett troll? Ser ni? Den har ju svans också!
När jag kom från skolan for jag genast ut och fota, blev riktit nöjd med bilderna, som ni får se en annan gång. Jag tog denna fredag med ett stort CHILL så jag har väl sitt lite på film, ätit chips o.s.v. Imorgon blir det stan med Mia och så hittar jag säkert på nåt annat kul!

Igår kväll

Nikon D40x - 55-200mm f/4
Bilder tagna igår kväll. Nu kryper jag ner i säng med min goa bok och min iphone. Det är exakt det jag gjort hela kvällen läst och spelat på iphonen (Y), mysit måste man ju ha det ibland. Imorgon sista skoldagen före helgen, visst har man längtat liiiiiiiiiite!

Back To December

När jag satt på bussen för nästan en timme sedan, var jag på facebook på mobilen. Där läser jag att Taylor Swift's musikvideo Back To December kom ut för nån minut sedan. Nu har jag tittat i genom den ett x antal gånger och tycker att hon ser helt jättebra ut och att den är bra. Haha jag har gått om kring och skämtat att den inte kommer att bli bra om inte Taylor Lautner är med, eftersom låten är till honom. Men jag älskar videon, titta själv! ;)


Tråkig bild

God Morgon allihopa! Guud va härligt att få sova till halv 9, de behövdes. Idag har vi den härligaste skoldan på hela veckan; fysik (BLÄÄ), bildkonst och slöjd! Nu ska jag platta håret, så vi hörs sen!

Tråkig bild

Finns inget att visa

Nikon D40x - Nikkor 60mm f/2.8
Kunde inte välja några bilder så det blev 6 stycken! Usch vår matte lärare fattade idag att vi inte alls lyssna på honom när vi fick sitta brevid vem som helst, så nu har vi sittplatser och matte timmarna blir alltför tråkiga. Har redigerat bilder så gott som hela kvällen, beställde en fotobok av bilderna från dopet, boken ska sedan skickas till Rainer och Anna-Mari. Nu ska jag krypa i säng med en bra bok och så ska jag sova en lång natt klockan är ju ändå halv elva snart. Imorgon börjar skolan tio YESSSS! See ya!

ÄBBAAH

Riktit kul dag idag om man bortser från den plågsamma skolan, hade 75 minuter hissa i sträck, tycker inte nån annan att det är barn plågeri? Va sen mad Ebba typ hela kvällen, jag fota henne och vi prata o gjorde int så mycket egentligen. Fick några riktit snygga bilder på henne men är för lat för att orka ladda upp alla bilder så det blir bara ett litet smakprov. Nu orkar jag int göra nå mer idag..

Gölle


Sådä smått deppigt

Hela värden är säkert lite deppig idag, de kändes så tråkit att vara tillbaka till skolan! Okej jag lovade mig själv att dehä inte sku bli ett såndä depp inlägg, så jag kan ju istället berätta om de ljusa sidorna med dagen! Hade sådä lite rolit på matten me Mia vår lärare bryr sig int om ett skit om va man gör, chill! På gympan spela vi badminton, jag och Vera va riktit proffsiga (skrytskrytskryt!). Nu ska jag fara och övertala mamma om mitt internat på min iphone, måst köpas nå såndå grej så nete blir snabbare! ;)

Och just de, jag tycker att det fattas nånting på bloggen, vad borde jag ha mer av? Vad vill ni se här på bloggen?
kommenteraaa!!! :D


Hejdå underbara lov

Sista lov dagen blev inte till så mycket. Ingen kunde va så jag har redigerat bilder från dopet och sånt. Imorgon börjar skolan klockan halv 9. Hur fan ska jag orka dra mig ur sängen, sov ju satan till tolv i morse! Hejdå, imorgon drar jag till helvete.

bara för att


I'm back

Hejhej! Igår va jag ju till Jämsänkoski på dop. Under hela gårdagen satte jag sammanlagt 12 timmar i bil usch. Nå fick sitta en del med Anna vilket slutade med musik på högvolym och dans i bakluckan! Var ett par timmar hos Anna-Mari o Rainer och fick träffa kusinerna Veera, Ella och Iida, som blev då döpt. Idag ska jag njuta av sista lovdagen med att bara ta det lungt, redigera bilderna som jag tog igår och sånt.


Cupcakes

Har sysselsatt mig med att baka Cheesecake cupcakes nu. Imorgon ska jag på dop till Jämsänkoski vilket är en bit härifrån, hamnar att stiga upp klockan 7 på en lördag morgon! Nå träffar i alla fall Anna och massa andra shöna typer! Blir ingen bloggning imorgon eftersom jag ändå sitter i bilen typ hela dan! Justde jag gjorde en ny Header nu, shönt att få bort det tråkiga gråa!

Muuuuums!

Dear Jake

Hade kul igår me Mia! Vi skrev en låt... till Jake Gyllenhaal från Taylor Swift! haha, vi har nu stora planer på att bli låt skrivare, eller så inte :D Somna nångång före fyra och vakna halv ett (?), känner mig sådär smått död nu. Ska snart och klippa mig, måste få bort mina torra toppar!



Mia gästbloggar

Hej, Mia här! Jag har egentligen ingen aning varför jag gästbloggar eftersom Fanny sitter här brevid mej ;)
Nu sitter vi här och nördar vid datorn, vi såg just på film (what happens i vegas) de va nice :) Nu ska vi fortsätta att nörda ett tag till sen får vi se vad vi hittar på. JA TKR OM CHIPS!

see yah xoxo Mia <3 

ps. Den här bloggen är najs. *HOST*

*

Öjberget

Jo jag va på Öjberget med Mia, skitkul! Tycker förresten nån annan att de e liiite konstit när Katy Perry's California Girlz spelas mitt på vintern? Haha. Nå nu har jag vari i dushen och ska nu kolla va jag ska ta me ti Mia ska dit övernatten, det blir väl film och nå annat kul! Justde måst söka fram Daniels bok 'Belmans bästa' så vi har nåt att skratta åt, fråg int! X)


6 December

Är på dåligt humör just nu, det kan bero på att jag hade en enormt irriterande dröm men jag ska försöka göra nånting bra av denhär dagen och inte bara ligga här hemma och sura! Blir kanske öjberjet eller nåt annat kul.

Ebba tog dessa bilder på mig igår! <3

-22°

Jag ska försöka få in två inlägg per dag men är smått lat dessa dagar! Var med Ebba idag vi kände oss riktigt duktiga eftersom det var iskallt och vi fotade och åkte pulcka! Fotade lite landskap och den varandra bilderna på Ebba finns nedanför och sen tog duktiga fotograf Ebba fina bilder på määäääääj, som jag också ska visa! :D Resten av kvällen ska jag ligga under täcket och titta på The Vampire Diaries! Ska fixa en ny header när jag orkar och säkert också några andra grejjer med bloggen! ;)

Gulliga Ebba!

Kissekatt!

Har inte gjort så mycket idag men hann i alla fall se en liten solförmörkelse, fota massor och fa på bio med Mia! Såg Love and other drugs riktit bra film ju! Jag är helt trött att fota landskap nu och ska försöka hitta mig nån modell tills imorgon, får se hu det blir!

Anna och Emma har värdens härligaste katt!

Fireworks

Är tillbaka från Anna nu, kul hade vi! Hela söndagen åkte vi slalom på Bötom, så jävla bra skogsbanor! Jag åkte ju inte in i Anna en enda gång nää int alls! De va jätte kul, de går bara int att beskriva!

Fick i massor av skratt när anna åkte in mellan två träd mitt i mörka skogen, såhä blev de:

Anna: Fanny jag sitter fast!
Fanny: Jag kommer och räddar dig!
Efter några sekunder..
Fanny: Anna jag sitter också fast!
Jag åkte in i en snögrop kom inte upp p.g.a allt skratt och slalom skorna!

Nog med babblet, här är raket bilderna från nyår!


1.1.-11

Hejhej, jag sitter fortfarande i pyjamas, nyårsdagen går alltid såhär! Man gör ju ingenting, men det är det värkligen värt! Hade jättekul igår med Heidi, bilderna säger no de! Har också massa raket bilder men de får bli en annan dag. Imorgon drar jag till Anna och kommer hem på måndag så bloggen får lida lite.

Normala människor not! ;)